Om området

Ban Phe

Ban Phe är en liten fiskeby med ca 5000 innevånare. Till Ban Phe har den stora massan av turister fortfarande inte hittat. Här finner du det genuina Thailand med ett stort utbud av restauranger som i huvudsak serverar färskfångad seafood och thaimat. Det finns ett antal restauranger i Ban Phe som serverar västerländsk mat.

I Ban Phe finns alla bekvämligheter som Lotus, Macro, Big C för inköp av mat men även vår lokala matmarknad (ca 5 min promenad från huset). Vill man köpa svenska varor är O Learys och Petras affär värt ett besök. Vidare finns optiker, apotek, hårfrisörer, skräddare och massage. Ban Phe är ett vanligt ställe för thailändarna att åka för att bada och äta gott på helgerna. Här slipper du försäljare på stranden och att trängas med andra badgäster.

Aktiviteter

Båtutflykter

Båtutflykter

Närheten till många av Thailands paradisöar som Koh Samet o Koh Chang gör att man enkelt kan göra en utflykt över dagen eller övernatta. Från Ban Phe går båtarna över till Koh Samet. Det tar ca 20 min med färja och snabbare om man hyr en speedbåt.
Till Koh Chang 2 tim med bil (till färjelägret Trat) andra paradisöar är t.ex.Koh Kudi, Koh Chan, Koh Mun Island och Koh Talu.

Tempel
I Ban Phe finns även ett vackert tempel.

Classic Forest

Classic Forest

Classic Forest
Detta är en fin restaurang i djungeln där man blir serverad exotisk mat, thaimat eller västerländsk mat. Där kan du njuta av vattenfallen samt djuren och vackra fåglar. I anslutning till Classic Forrest finns det ett vattenland för barnen.

Bussar/Songthaew
Från Ban Phe – Rayong,  Mae Rampung beach eller om du vill åka österut tar du en songthaew. Det är bara att ställa sig på hamngatan där de ständigt passerar och det kostar 20 bath/per person. Om du vill åka till det stora shoppingcentret Laem Thong så byter du buss inne på det stora busstorget.

Shopping
Vill ni ha en storstadskänsla så är Rayong den närmaste staden. Det är 20 km till Rayong och det går ständigt bussar och där finns det stora shoppingcenter Laem Thong. Om man promenerar runt busstorget så hittar man många små butiker som säljer allt tänkbart. Vidare finns nytt shopping centra strax utanför Rayong, Central Plaza, där allt man någonsin kan behöva finns. Det är värt ett besök.

Marknader
På 5 minuters promenad avstånd finns vår lokala marknad i Ban Phe. Där hittar du det mesta som du kan behöva.
Ban Phe – måndag/torsdag
Rayong – måndag/fredag

Golf i Thailand

Golf i Thailand

Golf

Inom en timme når du 10 golfbanor och du lär knappast bli besviken. Variationen är stor. Det finns såväl kuperade som platta banor, stora och små. Man kan spela året om även när det är som varmast. Här är det halva priset om man jämför med Phuket.

-Vad kostar det att spela?
Att anlita en caddie kostar cirka 200 baht (cirka 50 kronor) och det är brukligt att ge ungefär lika mycket till i dricks. Att hyra en bil, vilket är ett krav på de flesta banor, kostar ungefär 600 baht (ungefär 150 kronor). Greenfee ligger i snitt på 800 baht (omkring 200 kronor) och är dubbelt så dyr på helgerna som på vardagarna.

-Vad tycker andra? Recentioner från spelare
Klicka på banorna nedan och du länkas till www.thaigolfer.com som är en av Thailands bästa golfsiter. De ger dig detaljerad information om banan samt spelarutvärderingar av respektive anläggning.

-Tips på Golfbanor i Rayong:
Eastern Star Golf Course. Greenfee 450-1250 baht.
Great Lake Golf Country Club. Greenfee 300-800 baht.
Rayong Century Country Club. Greenfee 500-1000 baht.
St Andrews 2000. Greenfee 800-3000 baht.
Rayong Green Valley Country Club. Greenfee 840-2400 baht.

Rayong resort

Rayong resort

Apberget
Är ett tempelområde där aporna tagit över och gjort sig hemmastadda men var försiktiga de stjäl gärna väskor och annat smått och gott.

Rayong Resort
Vill man vara lyxig en dag åker man till Rayong Resort som ligger 10 min bilväg från vårat hus. Där kan du få en fantastisk spa dag och avsluta med en god middag i någon av deras fina restauranger.

Parklong akvarium

Parklong akvarium

Ban Phe/Parklong akvarium
Lämpligast är att ta en taxi eller en taximoppe. Titta på vackra fiskar är ett billigt nöje 30 B för vuxna och 10 B för barn men är barnet under 120 cm så går de in gratis.

Oasis Sea World

Oasis Sea World

Simma med delfiner
Besök Chantaburi och simma med delfiner på Oasis Sea World. Inträdet till parken är 300 bath och då ingår uppvisningen. För att simma med delfinerna så får ni lägga till ytterliggare 2500 bath för ca 1 timmes bad.
Har man åkt till Chantaburi så kan man gärna stanna och shoppa i staden som är mest känd för sina ädelstenar.

Suphattra land
En fruktodling som ligger utanför Rayong som har upp till 20- tal fruktsorter på sin odling.
De har öppet mellan 06:30-18:00.

Supphattra land

Supphattra land

Ridning
Är du intresserad av hästar finns det möjlighet att rida i Muang och det ligger strax utanför Ban Phe.

Kristalltillverkningen i Rayong
Mindre känt är produkter i kristall tillverkade i Rayong som är kvalitetsmässigt fullt jämförbara med utländska tillverkare. The Lotus Chrystal har öppet hus, där man kan studera tillverkningen och köpa de färdiga produkterna. Öppet måndag–lördag 09:30-17:00

Avstånd från huset i Ban Phe

Bangkok – 180 km
Bangkoks flygplats – 140 km
Pattaya/Jomtien – 80 km
Rayong stad – 20 km
Golfbana – 35 km
Tesco Lotus (modern livsmedelsbutik) – 1,5 km
Båtförbindelse Koh Samet – 0,9 km
Busshållplats – 0,9 km
Kioskbutik – 0.2 km
7/Eleven – 0,9 km
Restaurang – 0,5 km
Hav – 0,9 km